İzmir; Konak; Akdeniz mahallesi Kazım dirik caddesi Gayret Han No:4 Kat:2/24

Hepsini Göster (2)
Kurs seç
Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

IT'de Hafif Başlangıç: 'Yazılım Test Uzmanı' Mesleğini Öğrenme

Gelecekteki IT kariyerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz, ancak programlamada özel bir düşünme şekli gerektiğini anlıyor olabilirsiniz. Veya faaliyet alanınızı değiştirmeye karar verdiğiniz için kısa sürede öğrenilebilecek bir IT yönelimi arıyorsunuz. O zaman test mühendisi mesleğine bir göz atmanızı öneriyoruz. Bu profildeki uzmanlar, hem serbest çalışma hem de ofiste ortalamanın üzerinde gelir elde ederler.

Yazılım testçisi ne iş yapar?

Bu mesleğin adından da anlaşılacağı gibi, test mühendisi, yazılım ürününün geliştiricileri tarafından geliştirilmiş olanı ne kadar kaliteli çalıştığını kontrol eder. Bu her şey olabilir: mobil uygulama, web sitesi, grafik düzenleyici, video oynatma programı, bilgisayar oyunu... Günlük hayatımızda kullandığımız her şey. Ayrıca, bazı test mühendisleri, yazılımı oluşturma sürecinde, bazen değişiklikleri hemen ve daha kolay yapmak için programcılarla birlikte çalışarak yazılımı test ederler.

Bazen test mühendisleri QA mühendisleri veya QA testçileri olarak adlandırılır. QA, quality assurance'ın kısaltmasıdır ve yazılım kalitesinin sağlanması anlamına gelir. Bu nedenle, bir test mühendisini bir yazılım kalite kontrol uzmanı olarak adlandırmak mümkündür.

Test mühendislerine neden ihtiyaç var?

Eğer test mühendisleri olmasaydı, kontrol edilmemiş bir ürün piyasaya sürülürdü, bu da geliştiriciler için harika olabilir, ancak kullanıcılar için kullanışsız ve faydasız olurdu. Bu, taleplerle, olumsuz geri bildirimlerle, derecelendirmelerin ve satışların düşmesiyle sonuçlanabilir. Daha ciddi yazılımlar söz konusu olduğunda, hatalar çok pahalıya mal olabilir, bu nedenle ne geliştiriciler ne de müşteriler bunu istemezler.

Yaş ve eğitim gereksinimleri

Bu meslekte kaç yaşında olduğunuz veya daha önce ne yaptığınız önemli değil. Bir lisans diplomasına da ihtiyaç yoktur. Önemli olan pratik becerileriniz ve sabrınız, sonuca odaklanmanız ve kendinize disiplinli olmanızdır.

Test mühendislerinin farklı türleri vardır, bu nedenle herkes kendine uygun bir alan bulabilir. Tabii ki, belirli uzmanlık gerektiren yazılımlar da vardır, analistler, test mühendisleri - geliştiriciler ve diğerleri gibi, ancak genel kullanım için daha fazla uygulama vardır, her gün yeni uygulamalar oluşturulur ve rekabet oldukça yüksektir. Ve bu da herkesin iş bulabileceği anlamına gelir. Ayrıca, belirli bir hedef kitlesi olan ürünler de vardır, örneğin yaşlılar için basit bir kalori hesaplayıcı veya gençler için ilginç filtrelerle fotoğraf düzenleyici. Geliştiriciler, ürünün hedef kitlesinin gözüyle bakamayabilirler. Ve işte o zaman test mühendisleri yardıma yetişir. Pratik ve etkili, değil mi? Taze bakış açısına sahip insanlar, daha deneyimli profesyonellerden daha az gerekli.

Test mühendisinin sorumlulukları

Her şey basit gibi görünebilir - arayüz kullanışlı mı, tüm fonksiyonlar düzgün çalışıyor mu ve yeterince hızlı mı? Ancak bununla sınırlı değil. Tüm test mühendisleri, kendileri tarafından geliştirilen özel bir rehber doğrultusunda çalışırlar. Bu rutin olabilir, ancak gereklidir. Ve yöntemli, adım adım çalışmayı seven biri için çok uygundur.

Program kullanılırken hatalar ve çökme bilgileri verilebilir. Test mühendisi bunları mutlaka kaydeder ve düzeltmeler yapmak için programcılara iletir. Ve sonra tekrar ve tekrar belirlenen algoritmayı kullanarak yazılımı kontrol eder, sonuç tüm parametrelere göre mükemmel olana kadar.

Test mühendisi mesleğinin avantajları, dezavantajları ve "kaygan zeminleri"

Bu işin avantajları açıktır:

  • 1.yüzyılın güncel ve yüksek ücretli bir mesleği.
  • Her zaman talep gören bir meslek - "test mühendisi" pozisyonu her zaman mevcuttur.
  • İş deneyimi gerekmemektedir.
  • Serbest çalışarak esnek bir programda çalışma imkanı.
  • İşvereniniz herhangi bir ülkedeki bir şirket olabilir.
  • Nispeten ucuz, hızlı ve basit eğitim.
  • Ana eğitim süresince yan gelir elde etme imkanı, örneğin, programcı olarak.
  • Tercih ettiğiniz yazılımı seçebilme imkanı - oyunlar, grafik uygulamaları, herhangi bir uzman yazılım.
  • İsteğe bağlı olarak, IT şirketinde kariyer geliştirme fırsatları.

İşin dezavantajları arasında monotonluk ve bazı durumlarda en azından temel düzeyde İngilizce bilgisinin gerekliliği bulunabilir. Diğer yandan, bilindiği gibi, bir dilin öğrenilmesi en kolaydır, eğer işte veya günlük yaşamda kullanıyorsanız. Ayrıca, bunu özel kurslarda da öğrenme imkanınız vardır.

Başlangıçta, deneyimli meslektaşlarınızın maaşından daha az bir maaş alabilirsiniz, ancak herhangi bir alanda bu tamamen normaldir ve gelişim için ek bir teşvik sağlar.

Bir yazılım testçisi nasıl olunur

Sıfırdan bir test mühendisi olmak mümkündür! Bu mesleği öğrenmenin iki yolu vardır ve ikisi de bir üniversitenin kabul ofisinde başlamaz (yani, her durumda hayatınızı 4 veya 6 yıl harcamazsınız).

İlk yol - İnternet üzerinde ücretsiz olarak mevcut materyallere dayalı kendi kendine öğrenme. Bu ücretsizdir, ancak birincisi, karşılaştığınız zor veya anlaşılmaz bir şeyle karşılaşabilir ve sizi doğru yola yönlendirecek bir öğretmeniniz olmayacak.

İkinci yol - iyi eğitimli öğretmenler ve güncel müfredatlarla programlama okullarındaki test mühendisi kursları. Kursu tamamladıktan sonra, sertifikanız olacak ve belki de ilk işverenlerinizi veya staj ve sonrasında iş bulmayı bulacaksınız. Örneğin, Nova Bilgisayar Akademisi'ndeki Yazılım Testi eğitim programı, işverenlerin en son gereksinimleriyle senkronize edilmiştir, tüm öğretmenler - önde gelen IT şirketlerinde çalışan deneyimli profesyonellerdir ve tüm dersler gerçek zamanlı olarak yapılır. Programa her yaş grubundan insanlar katılabilir - 15-18 yaş arası öğrenciler, öğrenciler, diğer mesleklerin temsilcileri, genç emekliler ve IT alanındaki niteliklerini artırmak isteyen herkes.

Bugün birçok IT şirketi yeni başlayanları işe almak, onlara mentorlar tahsis etmek, deneyim ve becerilerini paylaşmak, özel ekipmanın nasıl çalıştığını göstermek için hazırdır. Elbette, bu yaklaşımın, mesleğe hızlı bir şekilde "dalmak" ve meslektaşlarla iletişim, gelişim için ek bir teşvik sağlar.

Test mühendisine hangi "ileri düzey" beceriler gerekir

Başlangıçta, test mühendisi basit programları manuel olarak test eder, daha sonra uzman yazılım ve donanım ile çalışır ve daha sonra büyük projelere katılır. Profesyonel gelişim ve ücret artışı için:

  • Temel programlama dillerinin bilgisi - Nova Bilgisayar Akademisi'nde eğitim programına Python dahil edilmiştir.
  • Bilgisayar mimarisinin bilgisi;
  • Selenium Sunucusu, hata izleme sistemleri, yazılım test otomasyonuna yönelik çeşitli yaklaşımların bilgisi (bu da TOP Bilgisayar Akademisi'ndeki Yazılım Testi kurs programına dahildir);
  • Ekip çalışması ve müşterilerle etkili iletişim için iletişim becerileri.

Gördüğünüz gibi, bir test mühendisi olarak çalışmak yeni bir meslek olabileceği gibi, bir IT uzmanının kariyerindeki ilk adım da olabilir. Şimdi sadece size uygun olanı seçmek kalıyor.

Program hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Bilgi Al!
Teknopark'tan eğitim için % 60'ye varan burs alın!
Bilgi Al!
Gelecek bilişimde! Çocuğunuzu hemen deneme dersine yazdırın!
Bilgi Al!
Teknopark'tan eğitim için % 60'ye varan burs alın!

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler